donderdag 30 augustus 2012

[DIY] GEZICHTSMASKER

Omdat ik nogal een gevoelige huid heb maak ik sinds kort mijn eigen gezichts- en haarmaskers. Ik heb een beetje opgezocht wat bepaalde ingrediënten doen met je huid en welke geschikt voor mij zijn. Maar ik denk dat dit masker voor iedereen wel fijn is, dus lees snel verder! 


Wat heb je nodig?

  • Eetlepel olijfolie
  • Eetlepel citroensap
  • Ei
  • Eetlepel honing

Doe alle ingrediënten in een kommetjes en roer ze goed door elkaar. Het eiwit maakt je poriën strak en het eigeel maakt de huid zacht. Ook honing maakt de huid zacht, en reinigt ook goed. De citroensap helpt tegen puistjes. En de olijfolie zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt.
Reinig van te voren goed je gezicht met een lotion. Je kan ook water koken, in een kom doen en er met een handdoek over je hoofd boven gaan hangen, zodat je gezicht gestoomd word. Het is heel warm en benauwd, ik hou het ook niet lang vol. Maar het zorgt dat je het vuil uit de poriën zweet.
Ik deed dit allebei.


Ik bracht het masker aan met een foundation kwast. Zorg er wel voor dat je de kwast heel goed schoonmaakt voor en na het gebruik. Laat het masker 15 tot 20 minuten intrekken en haal het er daarna af met water. 
Denk jij een ander soort maskertje nodig te hebben? Google gewoon wat ingrediënten met het woord mask of masker erbij en kijk wat het doet met je huid.

Ga jij het proberen?

De volgende keer laat ik zien hoe je een verzorgende haarspoeling maakt. 

2 opmerkingen:

  1. kan niet wachten tot je laat zien hoe je een verzorgende haarspoeling maakt! Hele handige post!

    xoxo Karin

    mijn eerste give away staat online! neem een kijkje en doe mee! Als winnaar, kan je kiezen uit maar liefst vijf prijzen! http://donnermoiplusfashion.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk bedacht lieverd.! Ga je het nu op mij testen.? :p

    (l) B.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achter laat!