woensdag 29 augustus 2012

[RECEPT] LIMONCELLO

Limoncello is een citroenlikeur. Hele tijd geleden hebben ik en mijn vriendje onze eigen limoncello gemaakt. We moesten lang wachten, maar hij is eindelijk klaar! Hmmm... Wil jij het recept weten van deze lekkere frisse citroen drank?


Ik zag het recept in een oude GLAMOUR en we zijn direct aan de slag gegaan. 

Het recept uit de GLAMOUR
"Nodig voor 1 liter:
 • Half liter sterke alcoholhoudende drank (wodka, grappa of brandewijn)
 • 6 grote citroenen
 • 350 g fijne kristalsuiker
 • 2 dl mineraalwater (zonder koolzuur)
 • 2 grote glazen potten met deksel
Giet de alcohol in een van de twee potten. Snijd met de dunschiller repen van de schil van 6 citroenen zonder het onderliggende wit mee te nemen en schep dit bij de alcohol. Sluit de pot. Laat 6 weken staan op een koele, donkere plaats. Pers de citroenen uit en meet een vierde sap af. Giet in een kleine diepvriesdoos en bewaar in de vriezer.
Na 6 weken hebben de citroenschillen hun smaak voldoende aan de alcohol afgegeven en kun je de limoncello gaan maken. Schep vervolgens de kristalsuiker in een steelpan met het mineraal water en het bevroren citroensap. Verwarm op een laag vuur tot alles is opgelost. Giet in een grote kan en laat afkoelen. Voeg de alcohol en citroenschillen toe, roer goed en laat afgedekt een nacht rusten.
Giet de drank de volgende dag door een fijne zeef over in de potten. Sluit ze en laat op een koele, donkere plaats een week rusten. Laat ze een nacht in de vriezer staan tot het mengsel dik wordt (door de alcohol zal het nooit helemaal bevriezen). 
Serveer in bevroren glaasjes (kwartier van tevoren even in de vriezer)."
Wij vonden het iets te sterk dus hebben we er een beetje koud water bij gedaan. Maar het is een heerlijke koude frisse citroenlikeur geworden!

Houden jullie ook van lekkere zomerdrankjes?

5 opmerkingen:

 1. Wij houden wel van lekkere zomerdrankjes he! Nu onthouden we het recept tenminste voor altijd!. Leuk !!

  B<3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan ik niet een glaasje van jou proeven? Het lijkt me namelijk erg lekker maar kost wel heeel veel tijd hahah :) Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha dat is inderdaad een intensief proces maar klinkt wel goed tijdens het warme weer!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achter laat!