woensdag 12 september 2012

[DIY] HAARVERZORGING

En waarom een banaan? Omdat ik een haarmaskerprutje niet zo leuk vond als 'begin foto'. En mijn douchegordijn als achtergrond is ook mooi, nietwaar?
Sorry, dat ik weer zo laat pas een blogpost plaats. Maar ik wilde vandaag persee een DIY doen.  Dus vandaag een DIY om je haar te verwennen :)


We beginnen met een haarmasker voor het douchen, en daarna een honingspoeling.

Wat heb je nodig?

  • Een banaan
  • Eetlepel olijfolie
  • Eetlepelhoning
  • Een klein bakje
  • Een grote bak
  • Vork
  • Lepel
  • Water

Doe de banaan,een eetlepel olijfolie en een eetlepel water in een bakje. En prak de banaan met de vork en roer je ingrediënten goed. Zorg dat masker goed glad is, zodat er geen banaan klontjes in je haar blijven zitten.

De banaan versterkt je haar en de olijfolie zorgt ervoor dat je haar niet uitdroogt.
Kam je haar goed door en breng dan het masker aan in je haar. Ik deed extra veel op mijn droge haarpuntjes. Masseer het goed in. En als je wilt dat de olijfolie extra goed voedt, kan je het masker opwarmen. Spoel het na ongeveer 15 minuten uit. Daarna ga je goed je haar wassen en doe je je gewone doucheritueel :)

Droog je haar niet af na het douchen. Stop een handdoek om je nek, want we gaan nu de spoeling maken! Gebruik de grote bak en doe daar ongeveer een eetlepel honing in. Honing zorgt voor zacht en glanzend haar.
Kook ongeveer 2.5 glazen water en gooi dat daarna bij de honing. Roer tot de honing goed is opgelost. Gooi daarna nog een glas koud water erbij.
Wacht tot je mengsel genoeg is afgekoeld en spoel het dan door je haren (die als het goed is nog nat zijn van het douchen). Kam je haar weer door en laat je haar gewoon vanzelf drogen. Deze haarspoeling spoel je er niet uit.
Op beide foto's is precies hetzelfde stukje haar. Ze verschillen helaas qua kleur door het licht.
Op de 'NA' foto is mijn haar nog een beetje nat. Maar je kan wel zien dat het mooi glanst. En het is minder pluizig. Normaal pluist mijn haar juist meer na het douchen. 

Jammer dat jullie het niet kunnen voelen, maar mijn haar voelt nu ook heel zacht. Het voelt heel fijn. Ik ben blij met het resultaat :)

Wat voor haarmaskertjes gebruiken jullie?


2 opmerkingen:

  1. haha die inleiding! een banaan trekt inderdaad toch wat meer de aandacht dan een geel prutje! :')

    ik gebruik eigenlijk nooit haarmaskertjes, maar misschien ga ik het toch eens proberen aangezien het zoveelste haarproduct weer eens niet werkt tegen mijn pluizige haar... Leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow cool! Super leuk schatje.!


    <3
    B

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achter laat!